vineri, 21 noiembrie 2014

Peltea de lămâi



Pelteaua de lămâie este un desert de origine britanică pe care eu îl ador datorită combinației între gustul dulce și cel acru al lămâii. Se poate folosi într-o varietate de rețete, de la torturi, tarte, cheesecake și budinci, sau chiar se poate întinde pur și simplu peste pâine prăjită. Oricum ați folosi pelteaua, vă garantez un desert absolut delicios!


Eu am folosit-o într-o rețetă de brioșe umplute cu peltea de lămâie pe care vă recomand s-o încercați și voi, este extraordinară!
http://retete-de-mancaruri.blogspot.ro/2014/11/briose-glazurate-umplute-cu-peltea-de.html

Ingrediente:

100g zahăr
1 lingură amidon de porumb
2 lingurițe coajă rasă de lămâie
suc proaspăt stors din 2 lămâi
1/4 ceașcă apă
30g unt
3 gălbenușuri de ou, bătute ușor


Preparare:

Într-o crăticioară de mărime medie combinăm zahărul, amidonul, coaja și sucul de lămâie, apa și untul. Amestecăm la foc mediu până când se îngroașă crema și începe să clocotească bine.
Luăm de pe foc și turnăm jumătate din conținut, treptat, peste gălbenușurile de ou, amestecând în continuu. Apoi turnăm la loc amestecul cu ou în crăticioară, dăm focul încet, și mai lăsăm să fiarbă pentru 2 minute, amestecând continuu.
Lăsăm să se răcească un pic pelteaua, iar apoi o transferăm într-un vas mic, pe care îl acoperim cu folie de plastic și îl păstrăm la frigider.

Cel mai bine este să pregătim pelteaua de lămâie cu o zi înainte să o folosim în alte rețete.

Poftă bună!

2 comentarii:

  1. ma bate gandul sa incerc pelteaua de lamai!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesant blogul!
    Minunate retete!
    Multa munca, dar ai realizat ceva frumos!
    Felicitari!
    Te astept cu drag si pe blogul meu:
    http://www.calivitavalcea.blogspot.ro/

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...